Фото: сайт Верховної Ради

За "інтенсивність праці": майже всі нардепи отримали 100% надбавку в січні

Майже всі народні обранці (396 з 415) отримали за січень поточного року стовідсоткову надбавку до свого посадового окладу. Преміювання нардепів відбулося за "інтенсивність праці". 

Про це повідомили в апараті Верховної Ради, пише УП.

Відомо, що у середньому кожен нардеп за січень 2023 року отримав 48,8 тисячі гривень. До цієї суми входить оклад, 100% надбавка до окладу та варіативні виплати — за почесне звання, за науковий ступінь, кошти за відпустку, лікарняний або службове відрядження.

Хто з нардепів отримав найбільшу зарплату

Найбільші виплати отримали: спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук — 78,9 тисячі гривень й голова комітету Ради у закордонних справах Олександр Мережко — йому виплатили 69,1 тисячі гривень. Найменшу зарплату за січень нарахували виключеному з фракції "Слуга народу" Олександру Дубінському — п'ять тисяч гривень та депутату з групи "Довіра" Валерію Лунченку — 4,9 тисячі гривень.

З тих 19 депутатів, які не отримали надбавку за "інтенсивність роботи", 17 взагалі не отримали жодних виплат за січень. Переважно це позбавлені мандатів нардепи від забороненої ОПЗЖ (Наталія КоролевськаІгор Абрамович, Юрій Солод, Олег Волошин, Тарас Козак, Ренат Кузьмін, Віктор Медведчук, позафракційний Андрій Деркач), а також кілька нардепів з інших фракцій та груп, зокрема Лариса Білозір, Олесь Довгий, Ольга Стефанишина.

Ще двоє народних депутатів — позбавлений мандата від ОПЗЖ Андрій Аксьонов і Сергій Шахов з групи "Довіра" — не отримали зарплату, проте їм виплатили компенсацію за невикористану відпустку й відшкодування за відрядження відповідно. 

Загальна сума виплат депутатів у січні цього року становила 19,4 мільйона гривень — це майже удвічі більше, ніж за аналогічний місяць торік, коли на це з бюджету витратили 10,3 мільйона гривень.

Нагадаємо, нещодавнє опитування, проведеною соціологічною групою "Рейтинг" показало, що з початку повномасштабної війни у майже половини українців впали доходи. Так, зарплати українців зменшилися на 48%.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 01.03.2023 13:31