Наслідки бойових дій у Секторі Гази. Джерело: France-Presse

За один місяць у Газі загинуло більше дітей, ніж на будь-якій іншій війні у світі з 2019 року, — CNN

У Секторі Гази від початку нової війни на Близькому Сході, яка розпочалася 7 жовтня, загинуло вже щонайменше 4 104 дітей. Таку цифру навели журналісти станом на 6 листопада.

Про це повідомив CNN. Медійники навели таку графіку дитячих жертв близькосхідної війни.

Джерело: CNN

Джерело: CNN

Як відомо, внаслідок ракетного обстрілу 24 жовтня в місті Газа загинули дві дитини, які були громадяни України. Це брат і сестра дев’яти та шести років. Їхня мати, — громадянка України, родом із Харкова, — вижила. Таку інформацію підтвердив і речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

"МЗС України підтверджує загибель в Секторі Гази двох українських дітей 2014 та 2017 років народження. Їхні особи встановлені", — повідомив тоді він.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гуттеріш 7 листопада наголосив, що в Секторі Гази після бойових дій щодня стають жертвами чи гинуть "сотні" дітей. Крім того, він звернув увагу на втрати як серед медійних, так і гуманітарних працівників організації.

Кількість загиблих серед цивільного населення в Газі протягом останнього місяця війни між Ізраїлем і ХАМАС означає, що з військовою операцією Ізраїлю щось "явно не так", заявив у середу генсек ООН.

"Ніщо не повинно зменшити наше повне неприйняття жахливих речей, які вчинив ХАМАС під час нападів 7 жовтня, у результаті яких загинуло близько 1 400 людей. Але ми повинні розрізняти: ХАМАС — це одне, а палестинський народ — інше", — таку заяву зробив Антоніу Гуттеріш.

За офіційними підрахунками, близько трьох чвертей із 10 515 людей, убитих у Газі з початку конфлікту, є дітьми, жінками та людьми похилого віку. Скільки учасників бойових дій входить до цієї загальної кількості, невідомо.

Нагадаємо, в ізраїльській армії сьогодні повідомили, що терористи ХАМАСу "втратили контроль" над північною частиною Сектора Гази. Мешканці регіону дедалі частіше прямують на південь анклаву. Зокрема, вже 50 тисяч людей покинули район Гази.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 09.11.2023 11:19