За три доби рашисти завдали понад 200 ударів по Запорізькій області (фото)

Росіяни продовжують цинічно обстрілювати із різних видів озброєння цивільну та житлову інфраструктуру Запорізької області. За три доби у результаті збройної атаки загинули троє людей, ще двоє отримали поранення.

Про це повідомили в прес-службі Поліції Запорізької області.

Окупаційні війська завдали ракетних ударів по Запоріжжю, атакували з авіації Оріхів, Чарівне, Гуляйпільське та Залізничне, застосували БпЛА по Гуляйполю та Ольгівському. Від обстрілів з реактивних систем залпового вогню та артилерії постраждали території сіл Новоандріївка, Чарівне, Мала Токмачка, Малинівка, Новоданилівка, Новопавлівка, Білогір’я, Полтавка, Червоне, Преображенка, Гуляйпільське, Плавні, Степове, Малі Щербаки, Кам'янське.

Так, уночі 18 березня, ворожа ракета влучила в заклад громадського харчування, зруйнувавши будівлю та територію ресторанного комплексу. Від вибухової хвилі в навколишніх будинках повилітали шибки, пошкоджені дахи та фасади будівель.

Інші ракети влучили по території промислового об’єкту, зруйновано виробничий цех. В одному з районів Запоріжжя поліцейські виявили та знешкодили фрагменти ракети ЗРК С-300.

Упродовж трьох діб військові РФ вели прицільний вогонь по населених пунктах Пологівського та Василівського районів. Російські снаряди влучили в домівки місцевих жителів, у деяких із них зайнялися пожежі. В оселях знищено майно, також пошкоджені господарські приміщення та припарковані на подвір’ї автівки.

У результаті триденних обстрілів загинули троє мешканців села Кам’янське — двоє чоловіків 1953 та 1985 років народження та жінка 1987 року народження. Ще одного 64-річного місцевого жителя з множинними мінно-вибуховими травмами госпіталізовано до лікарні. Також до медзакладу доставили 44-річного мешканця Гуляйполя. Ховаючись від обстрілу, чоловік отримав осколкове поранення голови на території дому.

За результатами воєнних злочинів відкрили кримінальні провадження. 

Нагадаємо, уночі та вранці 20 березня окупанти знову гатили по Донеччині. Унаслідок обстрілів постраждали люди, також зруйновані будинки місцевих жителів. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.03.2023 17:02