Фото: Вікіпедія

За яких умов відновить роботу Херсонський порт: відповідь Мінінфраструктури

Для відновлення роботи Херсонського морського торговельного порту необхідне формування декількох умов. Лише деокупація та припинення обстрілів зможе сприяти його успішному функціонуванню.

Таку заяву зробив заступник міністра інфраструктури Юрій Васьков, пише LIGA.net. Посадовець наголосив, що головна умова — це деокупація лівого берега Херсонщини.

"Через окупацію лівого берега і Кінбурнської коси судноплавство там зараз небезпечне", — йдеться у заяві чиновника.

За словами Васькова, друга необхідна умова, — це припинення обстрілів Херсона та області.

"Це насамперед пов'язано з регулярними обстрілами міста. Херсонський порт перебуває в простої з 24 лютого 2022 року. Навіть після деокупації міста ми не можемо його запустити", — додав заступник міністра інфраструктури.

Нагадаємо, у серпні 2023 року Фонд держмайна знову не зміг продати Білгород-Дністровський морський торговельний порт. Повторний аукціон з приватизації запланований на 15 серпня, не відбувся через відсутність учасників.

Раніше повідомлялось, що після теракту на Каховській гідроелектростанції відбулось затоплення філії компанії "Нібулон", що розташована під селищем Козацьке Херсонської області. Власника сільськогосподарської компанії Олексія Вадатурського вбила російська ракета у липні 2022 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.01.2024 15:45