Фото: tvoemisto.tv

Заборона музики у маршрутках: Кабмін ухвалив постанову

Пасажирам, які слухають гучну музику, може бути відмовлено у проїзді в громадському транспорті. Відповідну постанову ухвалив Кабінет міністрів України.

Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України у Facebook.

Зазначається, що  Кабмін дозволив водіям не пускати у громадський транспорт пасажирів, які слухають гучну музику, а також заборонив вмикати музику та фільми у салонах. В таксі це можливо буде лише за згодою пасажира.

"Кабінет Міністрів на сьогоднішньому засіданні вніс зміни до "Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту". Віднині водії автобусів мають право не допускати  до салону пасажирів, які створюють шум за допомогою технічних пристроїв", — йдеться у повідомленні.

Також уряд заборонив вмикати в автобусах музику або фільми. Виключенням стануть лише ті випадки, коли в салоні є навушники або ж на нерегулярних рейсах за згодою пасажирів. 

Варто відзначити, що нововведення стосуватимуться також сфери таксі. Музику водії можуть вмикати, тільки якщо є дозвіл пасажира.

Нагадаємо, у центрі Львова стався конфлікт між перехожим та трьома хлопцями, які слухали в авто музику російського співака Григорія Лепса, який підтримує збройну агресію Росії проти України. Один з любителів російської попси отримав протокол про хуліганські дії, а усі разом — повістки на військкомат.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 09.05.2023 20:27