Фото: Офіс президента

Зачіски та макіяж за 55 тисяч євро: Меркель втрапила у гучний скандал

Уряд Німеччини продовжує оплачувати послуги візажиста та стиліста для колишньої канцлерки Ангели Меркель. Підтримання іміджу посадовиці обходиться держбюджету ФРН у кругленьку суму.

Про це повідомило видання Tagesspiegel.

Зазначається, що дані про витрати на красу політичної діячки журналісти отримали за допомогою запиту на підставі закону про свободу інформації. Відомо, що Федеральний уряд і досі фінансує макіяж і зачіски 69-річної Меркель як для публічних, так і для приватних заходів. І це попри те, що посаду канцлера вона не обіймає з 2021 року.

"Прийняття на себе витрат пов'язане з виконанням постійних офіційних обов'язків – незалежно від того, чи є вони публічними або непублічними", — повідомили у німецькій канцелярії.

У виданні наголосили, що у 2023 році Меркель уже виставила рахунок на 17 200 євро (690 тисяч гривень). У 2022-му на зовнішній вигляд екс-канцлерки довелося витратити 37 780 євро (понад 1,5 млн гривень). 

"Це означає, що за гарний зовнішній вигляд колишнього глави уряду потрібно платити близько 3000 євро на місяць. Якщо стиліст супроводжує Меркель на зустрічі, також є витрати на проїзд і готель", — зазначає видання.

Примітно, що наразі зачіски Меркель обходяться німецькому уряду лише трохи дешевше, ніж зовнішній вигляд чинного канцлера Олафа Шольца, якому доводиться виступати публічно майже щодня. На його зачіски та макіяж цього року витратили 21 808 євро, а торік ¡ 39 910 євро. Тобто загалом лише на сім тисяч євро більше, ніж за той же час на зачіску і макіяж Меркель.

Нагадаємо, раніше Меркель заявляла, що її політика щодо Росії була правильною. Також вона позитивно відзначає, так званий "Мінський процес".

В Офісі президента відреагували на заяви Ангели МеркельРадник голови Офісу президента Михайло Подоляк назвав її людиною, яка "поставила Європу в тотальну залежність від російських енергоносіїв" і поставив під сумнів її заяву про те, що нібито вона "зробила все, щоб Росія не почала війну".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.08.2023 17:13