Фото: сайт Кремля

У Бундестазі назвали Меркель відповідальною за війну в Україні

Голова комітету з питань оборони в бундестазі Марі-Агнес Штрак-Циммерманн назвала рішення екс-канцлерки Німеччини Ангели Меркель відповідальними за війну в Україні.

Про це вона повідомила в інтерв’ю німецькому телеканалу RTL.

Циммерманн зазначила, що першою великою помилкою Меркель є відмова Німеччини відкрити для України шлях до членства в НАТО. За словами Циммерманн, в 2008 році багато країн НАТО виступали за якнайшвидше прийняття України в Альянс, але Німеччина і Франція тоді виступили проти через позицію Росії.

Політик також вважає, що після повномасштабного нападу Росії Німеччина повинна була стати на бік України і підтримати її зброєю. 

Проте, як сказала очільниця комітету з питань оборони, "історію Ангели Меркель доведеться переписати, особливо історію останніх кількох років і повну неправильну оцінку".

Водночас вона не вірить, що війна в Україні може тривати так довго, як Перша чи Друга світові війни. 

"Війна точно не триватиме чотири-п'ять років. Путін не розраховував на широку і стійку підтримку України… Путін думає, що ми повні слабаки", – сказала Штрак-Ціммерманн.

Нагадаємо, Німеччина вже найближчим часом передасть Україні чергову партію зенітних самохідних артилерійських установок Gepard і системи Iris-T. Йдеться про Gepard і системи Iris-T.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 03.03.2023 13:16