Фото ілюстративне. Джерело: armyinform.com.ua

Загальний залп до 36 ракет: військові попередили українців про загрозу з моря

Станом на ранок п'ятниці, 21 червня, Російська Федерація вивела в акваторії Чорного, Азовського і Середземного морів п'ять ракетоносіїв. Загальний залп становить 36 ракет.

Про це у Telegram-каналі повідомляють Військово-морські сили Збройних сил України.

За даними військових, у Чорному морі перебуває один ворожий корабель, який є носієм крилатих ракет "Калібр" загальним залпом до чотирьох ракет. В Азовському морі виведено ворогом вісім ворожих кораблів, три з яких є носіями крилатих ракет "Калібр" загальним залпом до 24 ракет. У Середземному морі присутній один ворожий корабель, який є носієм крилатих ракет "Калібр" загальним залпом до восьми ракет.

"За добу, в інтересах РФ, прохід Керченською протокою здійснили: до Чорного моря — п'ять суден, з них три продовжили рух у напрямку протоки Босфор. До Азовського моря — 13 суден, з них один рухався з протоки Босфор", — додали у ВМС України.

Росія вивела у моря 21 червня ракетоносії

Інфографіка: ВМС України

Нагадаємо, російські війська вперше застосували нову бомбу ФАБ-3000 М-54 з уніфікованим модулем планування та коригування для удару по українських позиціях у Харківській області. Вона є новим російським озброєнням з високим потенціалом знищення, якщо ворожі війська продовжать мати можливість безперешкодно застосовувати таку зброю.

Як відомо, в ніч на 20 червня російські терористи знову вдалися до масованого обстрілу енергетичної інфраструктури України. Загалом рашисти запустили 36 засобів повітряного нападу. Протиповітряна оборона України знищила чотири крилаті ракети, одну авіаційну ракету та 27 безпілотників типу Shahed.

Після чергового російського нападу в "Укренерго" повідомили, що під час ударів пошкоджено обладнання на енергетичних об’єктах у Вінницькій, Дніпропетровській і Донецькій областях. До того ж семеро енергетиків отримали поранення внаслідок обстрілу.

Нагадаємо, раніше прес-служба ДТЕК повідомила, що в ніч на четвер, 20 червня, російські окупанти знову атакували теплоелектростанцію. Внаслідок рашистського удару трьох працівників поранено.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.06.2024 07:27