Фото: Telegram Сергія Стерненка

Загибель бійців 128 бригади на Запоріжжі: у ЗСУ повідомили, чим вдарив ворог по захисниках

У Збройних силах України підтвердили ракетний удар по селу на Запоріжжі, від якого загинули військові 128 окремої гірсько-штурмової бригади з Закарпаття. Їх вишикували для урочистостей з нагоди Дня ракетних військ та артилерії.

Третього листопада на Запорізькому напрямку противник завдав підступних ударів по 26 населених пунктах у Запорізькому, Пологівському та Василівському районах, пише СтратКом ЗСУ.

"Зокрема, вдарив ракетою "Іскандер-М" по особовому складу 128 окремої гірсько-штурмової бригади, внаслідок чого загинули військовослужбовці, також поранення різного ступеня важкості отримали й місцеві мешканці. Наразі триває з’ясування обставин", — йдеться в повідомленні.

Що відомо про фатальний удар

За інформацією ЗМІ, внаслідок удару по українських воїнах в прифронтовому селі Запоріжжя, яких, ймовірно, зібрали в одному місці, щоб нагородити на честь Дня артилерії, попередньо може йтися про понад 20 загиблих.

Зазначається, що у соцмережах з'явилося відео одного з військових, який повідомив, що у бригаді, яка стоїть у Запорізькій області, сталася надзвичайна подія. За його словами, загинуло "дуже багато" захисників та цивільного населення, адже один з офіцерів вирішив провести урочисте нагородження бригади у прифронтовому селі.

"03.11.2023 року близько 10:00-11:00 години під час вручення нагород бійцям ЗСУ на території прифронтової зони Запорізької області внаслідок влучання ракети в місце, де власне відбувалось нагородження, загинуло попередньо понад 20 військових, в тому числі колишній керівник Хмельницького обласного РТЦК Возний Володимир Миколайович, нещодавно переведений на службу в РТЦК Запорізької області", — пишуть журналісти, посилаючись на власні джерела у МВС.

Нагадаємо, у Російській Федерації нарахували 35 780 смертей російських окупантів на війні з Україною. Підрахунки проводили за даними з відкритих джерел.

Дослідження провели російська служба ВВС та інтернет-ЗМІ "Медіазона". Наголошується, що отримана таким чином кількість не репрезентує реальний рівень втрат, адже інформацію беруть лише з публічних повідомлень про загибель військових. До них належать пости родичів, новини в регіональних ЗМІ та повідомлення місцевої влади.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.11.2023 23:18