Фото: ТСН

Загинули під зачиненим укриттям: у Києві попрощалися з дев'ятирічною Вікою та її мамою (фото)

У Києві відбулася церемонія прощання із дев'ятирічною дівчинкою Вікторією Івашко та її мамою Ольгою. Вони загинули в Деснянському районі Києва під дверима зачиненого укриття.

Про це пише ТСН.

Відзначимо, у ніч на 1 червня рашисти ракетами вдарили по Києву. Внаслідок падіння уламків ворожої ракети загинуло троє людей, зокрема й дитина.

Тато Віки помер близько двох років тому, у родині залишилися бабуся та дідусь. Саме фото дідуся поруч із накритим тілом онуки, після звістки про обстріл, поширилося мережею. Чоловік кілька годин провів біля дитини, сидячи просто на землі, доки йому не принесли стілець. 

Ддусь сидить біля загиблої онуки в Києві
Фото: Сергій Окунєв

Не відходив від труни онучки пан Петро і сьогодні на поховальній церемонії. Серед однокласників Віки, друзів та рідних, які прийшли попрощатися із дівчинкою та її мамою, дідусь останнім вийшов із поховальної зали. 

"Я все бачила: і вибух, і все. Сама онкохвора, не ходила, а вони кожну ніч ходили до укриття, кожну ніч. Хоча Олі на роботу, вона о другій ночі, о третій, коли тривога, вона за дитину і в укриття", — розповідає бабуся.

Раніше ми писали, що Вікторія кілька років займалася дзюдо. Буквально минулими вихідними брала участь у змаганнях Києва.

Прощання із Ольгою та Вікторією Івашко
Фото: ТСН

Трагедія в Києві

Як відомо, у ніч на 1 червня російські терористи вкотре завдали ракетного удару по Києву. Внаслідок падіння уламків ворожої ракети загинуло троє людей, в тому числі й дитина. Чоловік загиблої жінки розкрив деталі трагедії: він розповів, що укриття для місцевих жителів просто не відкрили.

Поліція Києва розпочала кримінальне провадження щодо ситуації із закритим бомбосховищем під час обстрілу столиці. Підозрюваним обрали запобіжний захід.

Після трагедії президент Володимир Зеленський заявив, що укриття в Україні мають бути відкритими цілодобово та доступними для кожного. Також він доручив профільним міністрам перевірити стан укриттів у столиці та у всіх областях. 

Нагадаємо, міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін опублікував фото сховищ у Києві, на яких видно саморобні ліжка на холодній бетонній підлозі, сміття та відсутність у приміщеннях вентиляції.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.06.2023 12:58