Фото: РБК-Україна

Військові пояснили, чому під час повітряних тривог важливо йти саме до укриття

Під час повітряних тривог українцям краще спуститися до бомбосховища, аніж перечікувати атаку вдома. Тому що правило "двох стін" не завжди є ефективним.

Про це повідомила начальниця об'єднаного координаційного прес-центру сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону.

"Правило двох стін може більш-менш допомогти у тому випадку, коли відбуваються обстріли, як у Херсоні  у безпосередній близькості, і це відбувається дуже раптово. Коли навіть не можна попередити про артилерійський, або мінометний обстріли. Коли лунає повітряна тривога  варто переходити до укриття", — пояснила вона. 

Посадовиця також наголосила, що під час повітряної тривоги не варто вказувати чим саме ворог атакує Україну. Адже у такому випадку громадяни можуть знехтувати правилами безпеки.

Гуменюк зауважила, що потрібно опікуватися тим, в якому стані перебувають укриття, адже бомбосховища — це збереження життя українців.

Нагадаємо, у ніч на 1 червня російські терористи вкотре завдали ракетного удару по Києву. Внаслідок падіння уламків ворожої ракети загинуло троє людей, в тому числі й дитина. Чоловік загиблої жінки розкрив деталі трагедії: він розповів, що укриття для місцевих жителів просто не відкрили.

Поліція Києва розпочала кримінальне провадження щодо ситуації із закритим бомбосховищем під час обстрілу столиці. Підозрюваним обрали запобіжний захід.

Після трагедії президент Володимир Зеленський заявив, що укриття в Україні мають бути відкритими цілодобово та доступними для кожного. Також він доручив профільним міністрам перевірити стан укриттів у столиці та у всіх областях. Відомо, що у суботу в Україні перевірили понад 4800 укриттів. Багато бомбосховищ виявилися непридатними до використання.

Станом на ранок 5 червня спеціальна комісія перевірила понад 1600 укриттів у Києві. Найгірша ситуація з доступністю у Шевченківському районі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.06.2023 10:59