Фото: прокуратура Києва

Прокуратура Києва заявила про майже три десятки непридатних бомбосховищ

Прокуратура Києва пред’явила 28 позовів через незадовільний стан бомбосховищСпоруди перебувають в аварійному стані і не можуть використовуватися для захисту працівників підприємств та пацієнтів медичних установ від засобів масового ураження.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура у Telegram.

Правоохоронці відзначають, що значна кількість сховищ у різних районах міста Києва не готові повноцінно виконувати свої функції. Органи прокуратури столиці упродовж 2022-2023 років пред’явили до судів 28 позовів про зобов’язання балансоутримувачів та власників привести захисні цивільні споруди загальною площею близько 11,5 тис. кв м та місткістю для 11656 осіб у стан готовності до використання за призначенням. Наразі добровільно приведено у стан готовності п'ять сховищ, у тому числі комунальних закладів охорони здоров’я, місткістю на 1081 особу.

"Крім того, керівник Київської міської прокуратури неодноразово звертався до Київського міського голови з пропозицією розглянути питання про виділення достатньої суми коштів для приведення у належний стан об’єктів цивільного захисту — найпростіших укриттів для мешканців столиці", — йдеться в повідомленні.

Бомбосховище у Києві

Фото: Київська міська прокуратура

Трагедія у Києві

У ніч на 1 червня російські терористи вкотре завдали ракетного удару по Києву. Внаслідок падіння уламків ворожої ракети загинуло троє людей, в тому числі й дитина. Чоловік загиблої жінки розкрив деталі трагедії. Він розповів, що укриття для місцевих жителів просто не відкрили. За словами чоловіка, охоронець лікарні в Деснянському районі був у нетверезому стані, тому він з родиною не зумів потрапити в укриття.

Стало відоме ім'я і прізвище дев'ятирічної дівчинки, яка разом зі своєю мамою загинула внаслідок російського ракетного удару у Києві. Вони не змогли заховатися в бомбосховищі, яке було зачинене.

Поліція Києва вже розпочала кримінальне провадження щодо ситуації із закритим бомбосховищем під час обстрілу столиці. Наразі правоохоронці затримали першого заступника Деснянської районної державної адміністрації, директора медзакладу та його заступника, а також охоронця через ситуацію із закритим бомбосховищем.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що укриття в Україні мають бути відкритими цілодобово та доступними для кожного. Це прямий обов'язок місцевої влади.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 02.06.2023 18:59