Фото: ОК "Південь"

Загроза обстрілів "Калібрами": Росія вивела у море ракетоносії

Станом на ранок 9 червня у Чорному морі перебуває один ворожий корабель, який є носієм крилатих ракет "Калібр" загальним залпом до чотирьох снарядів. Також ворожі судна присутні в Азовському та Середземному морях.

Про це повідомляють у Telegram-каналі Військово-морські сили України. Там попередили, що в Азовському морі перебуває сім ворожих кораблів, три з яких є носіями крилатих ракет "Калібр" загальним залпом до 24 ракет.

В Середземному морі присутні три ворожі кораблі, два з яких є носіями крилатих ракет "Калібр" загальним залпом до 12 ракет.

"За добу, в інтересах РФ, прохід Керченською протокою здійснили: до Чорного моря — 14 суден, з них два продовжили рух у напрямку протоки Босфор; до Азовського моря — три судна, з них жодне не рухалось з протоки Босфор", — додали у ВМС України.

Як зазначають військові, Росія продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 року (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS).

Росія вивела у Чорне море ракетоносії станом на 9 червня

Інфографіка: ВМС України

Нагадаємо, внаслідок ворожого обстрілу Полтавщини 7 червня пошкоджено понад 50 приватних будинків. Також ворожа ракета забрала життя місцевої жительки.

Раніше повідомлялось, що у ніч на 8 червня російська армія атакувала територію України ударними безпілотниками та авіаційною ракетою. Силам протиповітряної оборони вдалось знищити дев'ять "шахедів" та ворожу ракету.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.06.2024 07:31