Фото: СБУ

Закликав РФ захопити всю Україну: клірику УПЦ МП загрожує вісім років тюрми

Служба безпеки викрила ще одного клірика Української православної церкви Московського патріархату у Черкаській області, який виправдовував вторгнення Росії в Україну та закликав захопити всю територію нашої держави.

Про це повідомила прес-служба СБУ у Telegram. 

Поліція встановила, що клірик у спілкуванні з парафіянами та своїми знайомими неодноразово вихваляв вище військово-політичне керівництво РФ і Володимира Путіна. Зловмисник був прихильником нацизму, пропагував ідеї "поновлення" Радянського Союзу та героїзував Кадирова.

Співробітниками СБУ під час обшуків за місцями проживання фігуранта виявлено:

  • комп’ютерну техніку з матеріалами ворожої пропаганди;
  • заборонену символіку та друковані видання з нацистською та комуністичною символікою.

"На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили клірику про підозру за ч. 1 та ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників)", — ідеться в повідомленні.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує до восьми років тюрми. Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Черкаській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Нагадаємо, раніше правоохоронці викрили у лавах СБУ співробітницю, яка виправдовувала війну Росії проти України. А також вона переконувала, що ця війна вигідна США.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.07.2023 14:44