Фото: Facebook Валерія Залужного

Залужний й командувач армії США обговорили нагальні потреби українського війська та плани ЗСУ на зиму

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний провів телефонну розмову з головою Об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Чарльзом Брауном. Військові обговорили нагальні потреби українських захисників.

Про це Валерій Залужний написав у Telegram.

Головнокомандувач ЗСУ детально розповів про обстановку на фронті. З генералом Брауном також обговорили наші плани на зимовий період та окремо зупинилися на нагальних потребах українського війська. Передусім йдеться про снаряди, засоби протиповітряної оборони та БПлА.

"Авдіївський, Купʼянський та Марʼїнський напрямки залишаються найгарячішими. Ситуація складна, контрольована. Водночас Збройні Сили України продовжують ведення наступальних дій на визначених напрямках та завдають противнику значних втрат у живій силі та техніці", — йдеться в повідомленні.

Залужний та Браун обговорили питання підготовки наших військовослужбовців та відновлення боєздатності підрозділів. 

Нагадаємо, напередодні генерал Валерій Залужний повідомляв, що українські війська під час штурму росіянами Авдіївки знищили понад 100 російських танків, близько 50 артилерійських систем і сім літаків Су-25. Втрати росіян, за інформацією Залужного, в живій силі на Авдіївському напрямку становлять близько десяти тисяч осіб за місяць.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 13.11.2023 21:59