Фото: Касим-Жомарт Токаєв. Джерело – Getty Images / Global Images Ukraine

Замах на журналіста Садикова в Києві: президент Казахстану відреагував на звинувачення

Офіційні органи Казахстану у разі необхідності готові долучитися до розслідування щодо нападу на журналіста Айдоса Садикова. Замах було скоєно 18 червня у Києві. 

Таку заяву зробив президент країни Касим-Жомарт Токаєв, повідомляє Aqorda. Глава держави у своєму виступі прокоментував напад на казахстанського журналіста у Києві. Токаєв наголосив, що у Казахстані взято курс на зміцнення верховенства закону, а його принципова позиція спрямована на те, що у державі має панувати закон і порядок. 

"Усі колізії, розбіжності у суспільстві слід вирішувати виключно у правовому полі, з урахуванням чинного законодавства, відповідно до основних міжнародних норм. Саме з цього погляду необхідно розглядати злочин, що відбувся вчора в Києві, щодо громадянина Казахстану Айдоса Садикова", — сказав Токаєв.

Президент Казахстану також доручив по лінії дипломатичного відомства та правоохоронних органів направити офіційні запити українській стороні щодо цього серйозного інциденту. 

"У разі потреби казахстанські офіційні органи готові приєднатися до розслідування для надання сприяння у виявленні істини", — резюмував Токаєв.

Що відомо про замах на Айдоса Садикова

За даними слідства, 18 червня невідомий з пістолетом підбіг до машини, де перебував 56-річний постраждалий та його дружина, і здійснив постріл у чоловіка, після чого втік. Замах стався у Шевченківському районі столиці неподалік будинку, де мешкає подружжя. 

Правоохоронці зауважили, що постраждалий разом з дружиною-журналісткою живуть в Україні з 2014 року та мають статус біженців. Чоловік перебував у важкому стані у лікарні. Прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом замаху на умисне вбивство.

Нагадаємо, дружина Айдоса Садикова переконана, що до злочину причетний президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 19.06.2024 11:38