Фото: Facebook-сторінка Наталії Садикової

"Замовник замаху — президент Казахстану": дружина журналіста Садикова зробила заяву про стрілянину у Києві

У вівторок, 18 червня, у Києві невідомий здійснив замах на журналіста із Казахстану Айдоса Садикова. Дружина постраждалого переконана, що до злочину причетний президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв.

Відповідне повідомлення опублікувала Наталія Садикова на своїй сторінці в Facebook. Вона зазначила, що в Айдоса стріляли у центрі української столиці. 

"Нахабно, цинічно, серед білого дня, на очах у свідків. Це сталося, коли Айдос за кермом заїжджав у двір нашого будинку. Я сиділа поряд, на пасажирському сидінні", — написала жінка.

Наталія Садикова повідомила, що Айдоса прооперували, він у реанімації у тяжкому стані. 

"Моліться, прошу, щоб він вижив. Мій коханий чоловік — чесний, справедливий та принциповий, завжди захищав інтереси казахів. Я впевнена, що замовник цього замаху — президент Казахстану Токаєв", — додала вона.

Що відомо про замах на Айдоса Садикова

За даними слідства, 18 червня невідомий з пістолетом підбіг до машини, де перебував 56-річний постраждалий та його дружина, і здійснив постріл у чоловіка, після чого втік. Замах стався у Шевченківському районі столиці неподалік будинку, де мешкає подружжя. 

Правоохоронці зауважили, що постраждалий разом з дружиною-журналісткою живуть в Україні з 2014 року та мають статус біженців. Чоловік перебував у важкому стані у лікарні. Прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом замаху на умисне вбивство.

Нагадаємо, на Київщині рідна мати облила сина легкозаймистою рідиною та підпалила. Інцидент трапився 14 червня у Білій Церкві.

Також у Вінниці трапилася жахлива трагедія. Під час конфлікту чоловік застрелив свою дружину та важко завдав вогнепального поранення її подрузі. Після інциденту він покінчив життя самогубством.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 19.06.2024 09:59