Фото: Укрінформ

Замість 10 днів — 40: Рада збільшила термін відпусток для українських військових

Верховна Рада схвалила збільшення відпусток для українських військовослужбовців. Відтак, замість 10 днів наші бійці зможуть відпочивати цілих 40 днів.

Про це повідомив нардеп Олексій Гончаренко.

Зазначається, що Верховна Рада України на засіданні 10 червня проголосувала за закон про внесення змін до пункту 18 статті 10-1 закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" щодо відпусток військовослужбовців 9378. В цілому за документ проголосували 270 нардепів.

"30 днів замість 10 днів (наразі надавали лише 10 із щорічних 30 днів). І ще плюс  10 днів за сімейними обставинами, не враховуючи часу на дорогу",  наголосив нардеп.

Законопроект ще має підписати спікер парламенту Руслан Стефанчук, а після  президент Володимир Зеленський. Тільки тоді документ набуде чинності.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада України ухвалила рішення про повернення доплат військовим у розмірі 30 тисяч гривень. Згодом у парламент внесли постанову, якою заблокували підписання документа.

Водночас 2 травня очільник Міністерства оборони України Олексій Резніков й головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний закликали парламент відкласти розгляд законопроекту про повернення 30 тисяч військовим. Своєю чергою міністр фінансів Сергій Марченко вважає, що доплати українським військовим у тилу 30 тисяч гривень не повернуть. За його словами, наявність таких виплат у військових у тилу впливає "на їхню мотивацію".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.06.2023 18:57