Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

Заморозки та дощі: де в Україні цього тижня почнеться метеорологічна осінь — детальний прогноз погоди

Цього робочого тижня в Україні очікується суттєве похолодання. На більшій території країни синоптики прогнозують заморозки та дощі.

Про це повідомляє "Укргідрометцентр". 

У вівторок, 15 жовтня, синоптики прогнозують опади по всій території України. Вдень найтепліше буде у Криму, де очікується до +17°С. Найхолодніше буде в Сумській, Чернігівській, Київській, Житомирській, Хмельницькій, Рівненській, Тернопільській, Львівській, Волинській областях, де вдень очікується температура від +9°С.

Вночі найтепліше буде на Одещині — +10°С, а найхолодніше в Чернівецькій області, де температура повітря прогріється до +3°С. В Києві пройдуть дощі, вдень температура повітря коливатиметься від +9°С до +11°С, а вночі температура повітря буде коливатися від +6°С до +8°С.

У середу, 16 жовтня, дощитиме по всій території нашої країни, а найтепліше вдень буде в Одеській та Луганській областях, де синоптики прогнозують до +14°С. Найпрохолодніше буде в Чернівецькій області, де вночі температура повітря опуститься до позначки у +3°С. У столиці синоптики прогнозують опади. Температура повітря вдень у Києві коливатиметься від +9°С до +11°С, а вночі від +6°С.

У четвер, 17 жовтня, суттєві опади очікуються у Дніпропетровській, Херсонській областях та в Криму. Також дощитиме в Харківській, Донецькій, Запорізькій, Луганській областях. Вдень найтепліше буде на Закарпатті, де температура повітря прогріється до +15°С. Нічні заморозки синоптики прогнозують на території Чернівецької, Чернігівської областях, де температура повітря знизиться до -1°С. На Івано-Франківщині, Львівщині, Волині, Тернопільщині, Хмельниччині, Вінниччині, та Київщині прогнозують заморозки до -2°С. У Рівненській та Житомирській областях вночі очікується до -3°С. 

У Києві очікується мінлива хмарність, без дощів, вдень температура повітря коливатиметься від +9°С до +11°С, вночі у столиці синоптики прогнозують заморозки до -2°С.

У п'ятницю, 18 жовтня, незначні опади очікуються у Луганській, Запорізькій, Донецькій областях та в Криму. На решті території України очікується мінлива хмарність, без суттєвих опадів. Вдень найтепліше буде на Закарпатті, де температура повітря сягатиме +15°С.

Нічні заморозки до -3°С очікуються на Полтавщині, Черкащині, Чернігівщині, Київщині, Житомирщині, Вінниччині, Хмельниччині та у Чернівецькій й Тернопільській областях. Також синоптики прогнозують заморозки у Волинській, Рівненській, Івано-Франківській, Львівській та Кіровоградській областях. 

У Києві опадів не прогнозують. Вдень температура повітря прогріється до +11°С, а вночі у столиці очікуються заморозки до -2°С. 

Нагадаємо, 1 жовтня у Карпати завітала справжня зима. На високогір'ї Івано-Франківської області фіксували сніговий покрив висотою до 13 сантиметрів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 14.10.2024 11:41