Фото: РНБО

Застосування ядерної зброї з боку РФ: Данілов розповів про наслідки для окупантів

Цивілізований світ повинен жорстко відреагувати на можливе застосування Російською Федерацією тактичної ядерної зброї. Окупанти спровокують зовсім іншу війну.

Таку заяву зробив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов в ефірі телемарафону.

"Такого агресора, такого садиста, як Путін, треба було зупинити ще у 2008 році, але на жаль цього не сталося. Маємо сьогодні війну на нашій території. Те, що стосується погроз використання тактичної ядерної зброї, маємо на увазі, не дай Боже вони на це наважаться, тоді світ має зовсім по-іншому вже реагувати. Тоді мають бути санкції, вони мають бути пекельними для того, щоб це максимально швидко закінчилось", — наголосив секретар РНБО.

За словами Данілова, Росія розпочне зовсім іншу війну, застосувавши ядерну зброю. Тому партнери повинні жорстко відреагувати на дії РФ.

"Я можу сказати, що нічого трагічного не буде, мало того, я більш ніж хочу бути впевнений, що це не станеться. Але якщо це станеться, світ має зовсім по іншому реагувати", — додав секретар РНБО.

Нагадаємо, президент США Джо Байден заявив, що загроза застосування тактичної ядерної зброї російським диктатором Володимиром Путіним "реальна". У Сполучених Штатах є переживання щодо ядерної небезпеки.

Раніше Інститут вивчення війни (ISW) писав, що можливе розгортання російської ядерної зброї в Білорусі навряд чи означатиме якусь ескалацію з боку Росії. Країна-агресорка робить це для того, аби підпорядкувати собі сферу безпеки країни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.06.2023 23:19