Ростислав Шурма. Фото: прес-служба Офісу президента

Заступник голови ОП Шурма задекларував квартиру площею понад 700 метрів у Києві: чим ще володіє його сім'я

У власності родини заступника голови Офісу президента Ростислава Шурми є квартира в Києві вартістю понад 73 мільйони гривень. Площа квартири цілком відповідає її ціні й становить 710,4 квадратних метрів.

Про це йдеться у матеріалі Bihus.info.

Зазначається, що ця квартира записана на дружину політика. Нерухомість була придбана ще до роботи Шурми в Офісі президента, а саме після того, як він звільнився з посади генерального директора "Запоріжсталі", яка входить до холдингу "Метінвест" Ріната Ахметова. 

Окрім квартири на понад 700 метрів, в елітному закритому житловому комплексі на Печерську дружина Шурми придбала ще й однокімнатну квартиру та два паркомісця.

"Квартири придбані у 2020 році, паркомісця у 21-му. Тобто гігантські семикімнатні апартаменти на 700 квадратів і сусідня "однушка" куплені після той, як Шурма пішов від Ріната Ахметова і перед тим, як його взяли в Офіс президента", йдеться у матеріалі.

Журналісти звернули увагу й на те, що у 2023 році дружина Шурми купила землю біля Дніпра в Київській області, але вартість поки невідома, оскільки нових декларацій ще немає. 

Згідно з опублікованими раніше деклараціями, окрім нерухомості, видно, що заступник голови Офісу президента надав у позику брату близько 167 мільйонів гривень, а його дружина позичила цьому родичу ще понад 43 мільйони гривень.

"Це той самий брат Шурми-посадовця, чиї сонячні станції серед деяких інших продовжили декларувати виробництво електрики в окупації. І отримували мільйони за це від профільного державного підприємства. Отримували навіть у той час, коли втратили зв'язок з об'єднаною українською мережею", додав журналіст.

Нагадаємо, міністр оборони України Рустем Умєров оприлюднив декларації про доходи та свій майновий стан у 2021 та 2022 роках. Загалом за рік його статки зросли на понад мільйон гривень. Так, згідно з документом, його дохід у 2022 році становив 4 505 979 гривень, а роком раніше майже 3,5 мільйони гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.12.2023 15:30