Ростислав Шурма. Фото: pep.org.ua

Заступник Єрмака Шурма перервав інтерв'ю через питання журналістів про виїзд брата за кордон

Заступник керівника Офісу президента Ростислав Шурма влаштував скандал під час розмови з журналістами. Посадовець не хотів відповідати на запитання, коли і за яких обставин його брат залишив Україну.     

Про це стало відомо з інтерв’ю Ростислава Шурми "Економічній правді".

Журналісти запитали у посадовця, де зараз знаходиться його брат.

"Саме зараз де він знаходиться, я не знаю, бо він доволі багато подорожує. Наразі — не в Україні", — сказав Шурма.

Тоді журналісти уточнили, чи він виїхав до війни і досі не повернувся.

"Я думаю, що ми зараз з вами зупинимо інтерв'ю, тому що я думав, що у нас з вами спілкування на економічні теми, а ми вже 35 хвилин спілкуємося на предмет особистого життя", — заявив заступник глави Офісу президента.

У виданні зазначили, що у цей момент розмова припинилась, проте згодом Шурма вирішив таки продовжити інтерв’ю.

Про що йшлося у розслідуванні Bihus.Info щодо Шурми

Журналісти Bihus.Info оприлюднили розслідування про те, що брат Ростислава Шурми, Олег Шурма, володіє ТОВ "КД Енерджі 2" і ТОВ "Відновлювальна Енергія Запоріжжя", які отримували оплату за "зеленим тарифом" до літа 2023 року, хоч, імовірно, не мали зв'язку з українською енергосистемою.

За даними журналістів, з липня 2022-го по липень 2023-го ці компанії сукупно отримали понад 320 мільйонів гривень оплати за електроенергію за "зеленим тарифом" від держпідприємства "Гарантований покупець".

Станція ПП "Нацпрод" також згадується серед реалізованих проектів на корпоративному сайті, де зібрані "зелені" проєкти Олега Шурми і партнерів, додає Bihus.Info. Водночас співвласником ТОВ "Грін Енерджі Токмак" і ТОВ "Грандпауєр ЛЛС" є Руслан Божко, колишній підлеглий Ростислава Шурми, якого вважають близькою до нього людиною, з'ясували журналісти.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що журналісти виявили на Лазуровому узбережжі розкішну віллу, оформлену на французьку фірму, яку три роки тому придбала компанія дружини президента "Київміськбуду" Ігоря Кушніра. Цікаво, що сам забудовник стверджує, що не володіє майном за межами України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Політика, 20.11.2023 21:58