Микола Сираш. Джерело: соцмережі футбольного клубу "Хуст"

Затримання працівниками ТЦК футболіста "Хуста": у ЗСУ відреагували на заяву клубу

В оперативному командуванні "Захід" відреагували на заяву футбольної команди "Хуст" із Закарпаття. Раніше її футболіста Миколу Сираша затримали працівники територіального центру комплектування, а клуб виступив із рішучою заявою.

В ОК "Захід" заявили, що вболівають за український футбол, але захист України ставлять на перше місце.

Військові назвали допис футбольного клубу "Хуст" "емоційним" та зазначили, що "процес бронювання й отримання відстрочки від мобілізації суворо регламентований".

"Якщо у спортсмена нема законних підстав і належним чином оформленого бронювання, він може підлягати призову за мобілізацією. В той час коли сотні видатних спортсменів у лавах Сил оборони героїчно борються з агресором, інколи ціною власного життя, м’яко кажучи, дивним є намагання футбольного клубу зробити своїх гравців привілейованими порівняно з іншими громадянами України й ставити інтереси футбольного клубу над захистом країни", — йдеться у заяві військових.

В оперативному командуванні "Захід" також додали, що тільки разом можна перемогти в цій війні.

У ЗСУ відреагували на мобілізацію футболіста Хуста Миколи Сираша закарпатським ТЦК

Скріншот зі сторінки ОК "Захід" в Telegram

Варто зазначити, що "Хуст" посідає шосте місце у турнірній системі групи "Вибування" Першої ліги. Микола Сираш є вихованцем кропивницької "Зірки". Цей сезон розпочав у складі "Чернігова", а взимку перебрався до "Хуста".

Нагадаємо, член Комітету Верховної ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський заявив, що співробітників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки будуть карати за порушення прав людини під час здійснення ними мобілізаційних заходів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 08.05.2024 15:51