Фото: Instagram Олександра Зінченка

Збірна України через травму втратила важливого футболіста перед матчами відбору на Євро-2024

Український футболіст лондонського "Арсеналу" Олександр Зінченко отримав травму. Через ушкодження він не зможе зіграти до кінця сезону і пропустить матчі збірної України.

Про це повідомляє The Athletic.

Через травму Олександр Зінченко не дограв матч попереднього туру Англійської Прем’єр-ліги проти "Ньюкасла". Його замінили на 61-й хвилині. Лікарі діагностували в українського футболіста травму литкового м’яза. 

Операція українцеві йому не знадобиться, але він пропустить фінальні три матчі поточного чемпіонату, останній з яких запланований на 28 травня. Також Зінченко не встигне відновитися до початку тренувального табору збірної України, котрий запланований на червень. Відповідно він пропустить товариський матч проти Німеччини (12 червня, — ред.), а також поєдинки кваліфікації на Євро-2024 з Північною Македонією (16 червня, — ред.) та Мальтою (19 червня, — ред.).

У поточному розіграші АПЛ Зінченко провів 27 матчів, у яких відзначився одним голом і двома асистами. Його "Арсенал" посідає друге місце в Англійській Прем’єр-лізі, поступаючись "Манчестер Сіті" одним очком.

Нагадаємо, колишній футболіст київського "Динамо" Микита Корзун отримав дискваліфікацію на рік. Його звинуватили в участі у договірних матчах у чемпіонаті Білорусі.

Також футбольний клуб "Ворскла" розірвав контракти з півзахисником Андрієм Кравчуком та голкіпером Іваном Пономаренком. Обидва виступали за команди з Росії та окупованого Криму під час російсько-української війни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 12.05.2023 11:59