Фото: Федерація боксу

Збірна України з боксу бойкотує чемпіонат Європи: стала відома причина

Збірна України з боксу не братиме участь в Кубку Європи через присутність там спортсменів із Росії та Білорусі. Турнір проходитиме в Чорногорії з 6 до 15 жовтня.

Про це Федерація боксу України повідомила у Telegram.

Тренер національної команди Дмитро Сосновський у коментарі "Суспільному" заявив, що ситуація абсолютно зрозуміла, адже якщо на турнірі виступають представники країн-агресорок, то українці там змагатися не повинні.

"Немає значення, у якому статусі вони будуть присутні — у нейтральному або під своїми прапорами. Ми бачили, що деякі українські спортсмени вже змагалися з росіянами, але особисто для мене це неприпустимо. Якщо ми братимемо участь у турнірах, де виступає Росія, то будемо показувати усьому світу, що все гаразд, спорт — поза політикою. У Федерації дехто порушував питання, щоб ми їхали на турніри, якщо росіяни виступатимуть там у нейтральному статусі. Я особисто за себе можу сказати, що не поїду на змагання, де виступатимуть росіяни", — сказав Сосновський.

Нагадаємо, Європейський футбольний союз дозволив російським футболістам до 17 років брати участь у міжнародних змаганнях. Водночас санкції щодо інших збірних та клубів залишено в силі. Виконком УЄФА ухвалив рішення, що російські команди неповнолітніх гравців (як юнаків, так і дівчат) будуть допущені до змагань цього сезону, навіть якщо раніше відбулося жеребкування.

Водночас усі матчі команд РФ проводитимуться за кордоном. Вони братимуть участь у нейтральному статусі, без прапора країни, гімну та національної ігрової форми.

Також Виконавчий комітет УЄФА знову засудив вторгнення російських військ до України і підтвердив, що інші клуби та збірні РФ будуть відсторонені до завершення війни в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 27.09.2023 15:20