Роман Абрамович. Джерело: The Moscow Times

У Росії журналістам заборонили критикувати мільярдера Абрамовича

Мільярдер Роман Абрамович, який давно не живе в Росії та відмовився повертатися навіть після того, як санкції змусили його залишити Велику Британію, отримав захист від державної пропаганди. Як відомо, російські пропагандисти зазвичай нещадно критикують бізнесменів, які зберігають зв'язки із Заходом.

Про це повідомив The Moscow Times із посиланням на джерела у провладних медіа.

"Підконтрольні владі медіа та новинні агенції отримали вказівку не згадувати Абрамовича у негативному ключі. Таку інформацію підтвердив медіаменеджер, який працює з державними проектами. Рекомендація існує вже впродовж певного часу. Але причини її появи невідомі", — йдеться в повідомленні.

56-річний Абрамович став фігурантом "чорних списків" Великої Британії, Євросоюзу та Швейцарії, але уникнув потрапляння під обмежувальні заходи США після того, як узяв участь в організації "мирних переговорів" Росії та України навесні 2022 року.

За даними Bloomberg, із проханням організувати зустріч із російськими представниками до Абрамовича звернувся особисто президент України Володимир Зеленський. У відповідь бізнесмен попросив українського президента посприяти тому, щоби він не потрапив під санкції.

Можливі мирні угоди, які тоді обговорювали за участю Абрамовича, не дійшли до підписання. Однак згодом бізнесмена, статки якого Forbes оцінюють у 9,2 мільярда доларів, помітили на переговорах щодо зернової угоди, яка стартувала влітку 2022 року та дозволила вивезти з українських портів понад 30 мільйонів тонн продовольства.

За участю Абрамовича проходили переговори щодо обміну полоненими між Росією та Україною, а одного зі звільнених — засудженого до страти в "ДНР" британця Шона Піннера — бізнесмен возив особисто на бізнес-джеті, годував стейками та тірамісу.

Абрамович 2023 року купив елітний особняк у Туреччині на березі Босфору площею 2 000 квадратних метрів. Сума угоди склала 18 мільйонів доларів. Про це писав Hurriyet із посиланням на джерела на ринку нерухомості.

Нагадаємо, минулого тижня стало відомо, що російський олігарх Роман Абрамович та його колишня дружина Дар'я Жукова сховали у кіпрському офшорі колекцію із 369 картин. Їхня загальна вартість 962 мільйони доларів. Мільярдер зібрав колекцію полотен з десятків світових шедеврів. Зокрема, картини Френсіса Бекона, Пабло Пікассо, Люсьєна Фрейда, Альберто Джакометті, Клода Моне, Рене Магрітта, Казимира Малевича та інших.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.09.2023 10:02