Фото: vitalykuzmin.net

Збиття Ка-52: у знищеному напередодні "Алігаторі" згорів російський полковник авіації

Бійці 38-ї окремої бригади морської піхоти "приземлили" 25 липня російський розвідувально-ударний гелікоптер Ка-52 "Алігатор". Одним із членів згорілого екіпажу окупантів був полковник авіації Віталій Табачников.

Як повідомили окупанти у своєму журналі "Історія авіації", на момент знищення Ка-52 з полковником Табачниковим повертався, йшов на гранично малій висоті та був збитий з переносного зенітно-ракетного комплексу.

скріншот

Скріншот з соцмереж

Відповідну інформацію поширювали й російські пропагандисти — вони заявляли, що командиром екіпажу збитого "Алігатора" був хтось "дуже важливий": російський офіцер "у великих погонах" із деякими "неймовірними заслугами".

Що відомо про вертоліт Ка-52

Ка-52 "Алігатор" — російський гелікоптер нового покоління, що експлуатується з 2011 року. Він оснащений гарматою з лазерним наведенням, протитанковим ракетним комплексом та іншим озброєнням. Гелікоптер здійснює розвідку місцевості, цілевказівки та координацію дій групи бойових вертольотів. Машина здатна вражати броньовану і неброньовану техніку, живу силу і повітряні цілі на полі бою. Ка-52 обладнаний радарною системою "Арбалет". Вертоліт має броньовану капсулу для екіпажу. Катапультування капсули можливе на висотах від 0 до 4100 м. Ведення вогню і керування вертольотом (в тому числі одночасне) може здійснювати будь-який із пілотів.

Це один із найдорожчих російських гелікоптерів — вартість одного становить близько 16 мільйонів доларів. Російська пропаганда називала його "літаючим танком".

Нагадаємо, раніше командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський показав, як воїни Збройних сил України знищили комплекс відеоспостереження російської армії. Це вдалось зробити завдяки безпілотнику.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.07.2023 01:21