Успішна спецоперація в Євпаторії. Джерело: "Крымский ветер"

Збройні сили України підтвердили успішний удар по ППО росіян поблизу Євпаторії

У четвер, 14 вересня, зранку Збройні сили України вдарили за місцем розташування ворожих ракетних комплексів "земля — повітря" поблизу Євпаторії в тимчасовому Криму.

Інформацію про це підтвердило Управління стратегічних комунікацій ЗСУ. Таким чином, судячи з повідомлень із різних джерел, можна зробити висновок, що спецоперація українських сил була успішною.

Інфографіка: СтратКом ЗСУ

Інфографіка: СтратКом ЗСУ

Спецоперація поблизу Євпаторії 14 вересня: що відомо

Зранку 14 вересня декілька потужних вибухів пролунали в окупованій Євпаторії. І хоча окупаційна "влада" повідомляла про роботу протиповітряної оборони (казали, що збили 11 безпілотників), згодом стало зрозуміло, що наслідки української спецоперації значно серйозніші до рашистів. До речі, окупанти знову перекрили рух транспорту Кримським мостом.

Військова контррозвідка Служби безпеки України та Військово-морських сил цієї ночі провели біля Євпаторії унікальну спецоперацію, під час якої "відмінусували" російський комплекс протиповітряної оборони "Тріумф" вартістю 1,2 мільярда доларів.

Спочатку безпілотники СБУ вразили "очі" комплексу — радари та антени. А після виведення з ладу радіолокаційних станцій, підрозділи ВМС двома крилатими ракетами "Нептун" вдарили по пускових комплексах С300/400 "Тріумф".

Нагадаємо, що військові Збройних сил України продовжують завдавати значних втрат окупантам. Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу озброєння та військової техніки та два — по зенітно-ракетних комплексах противника. Наші бійці ліквідували ще 620 російських терористів. Також українські військові спалили корабель та підводний човен окупантів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.09.2023 12:02