Фото: defence-ua.com

"Здається, настав час": у Парижі закликали зняти заборону на удари ЗСУ по Росії французькою зброєю

У французькому парламенті закликають зняти заборону на завдання Україною ударів по російській території французькою зброєю. 

Як повідомляє видання Le Figaro, очільник комітету у закордонних справах французького парламенту Жан-Луї Бурланже написав листа керівництву Франції. У ньому він закликав брати приклад з Великої Британії, яка дозволила українським військам використовувати свою зброю проти Росії.

"Здається, настав час. Право на самооборону виключає право на недоторканність території агресора", — наголосив він. 

Як аргумент він зазначив, що зміна доктрини буде абсолютно законною, оскільки покладе край асиметрії між агресором і жертвою. Також політик додав, що ні Франція, ні інші західні партнери України не хочуть воювати з Росією.

"Тому мова йде не про їхнє втручання на театрі воєнних дій, а про зняття невиправданого табу", — написав Бурланже.

Видання зазначає, що від початку повномасштабної російсько-української війни Київ був обмежений у праві використовувати зброю на території Росії, яку було отримано від західних країн. Зазвичай це обмеження на Заході пояснювали тим, що вони дають Україні зброю для захисту від Росії, а не для нападу на неї.

Нагадаємо, 17 травня заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх заявила, що Сполучені Штати Америки не змінили свою позицію щодо застосування Україною американської зброї на території Росії. Зброя, яка надається Вашингтоном, призначена для використання на українській території. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 20.05.2024 14:55