Фото: Офіс президента

Зеленський анонсував нові пакети підтримки для України наступного тижня

Наступного тижня на Україну очікує багато дипломатичних новин і нових пакетів підтримки. Ключовий пріоритет — це підтримка українських позицій на найскладніших напрямках, підтримка воїнів, внутрішнього виробництва зброї й зокрема — дронів.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час вечірнього відеозвернення.

"Сьогодні готуємось до роботи з партнерами на тижні. Зокрема, з нашими європейськими партнерами — з тими, хто підтримує нас дуже принципово й дієво. Ми створили цей новий формат співпраці — Україна плюс країни Північної Європи. І в рамках цього формату незмінно нарощуємо нашу взаємодію. Оборонну, політичну, економічну. І в основі всього цього — наша ціннісна взаємодія. Те, як ми бачимо життя в Європі. Те, якою ми хочемо передати нашу Європу наступним поколінням. Точно безпечною, точно демократичною й точно здатною захищати інтереси європейців", — наголосив гарант.

Він також зауважив, що очікує від усіх партнерів підтримки Плану перемоги. Очільник держави додав, що "треба створювати проблеми агресору, щоб Росія втрачала можливість псувати життя світу".

"Будемо говорити з "нордиками" про нові принципові кроки, які можуть посилити тиск на Росію за цю війну й заради чесної дипломатії. Тож дипломатичних новин і нових пакетів підтримки України має бути наступного тижня більше. Звичайно, ключовий пріоритет — це підтримка наших позицій на найскладніших напрямках, підтримка наших воїнів, внутрішнього виробництва зброї й зокрема — дронів", — зауважив президент.

Нагадаємо, 27 жовтня прем’єр-міністр Фінляндії Петтері Орпо заявив, що Володимир Зеленський здійснить офіційний візит до Рейк’явіка. Точна дата поїздки поки не відома.

Водночас 26 жовтня під час свого вечірнього відеозвернення Зеленський заявляв, що наступного тижня Україна буде проводити дуже активну роботу з партнерами щодо підтримки наших воїнів на фронті.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.10.2024 21:30