Александр Стояногло. Джерело: newsmaker.md

Кандидат у президенти Молдови, якого називають "людиною Москви", зробив несподівану заяву про Україну

Кандидат у президенти Молдови від Соціалістичної партії Молдови Александр Стояногло вважає, що за його президентства відносини з Україною тільки зміцніють. Хоча політика називають "людиною Москви", він несподівано заявив, що підтримує Україну у війні проти Росії.

Про це повідомило молдовське видання Newsmaker із посиланням на заяву Александра Стояногло під час дебатів перед другим туром виборів. Він висловив упевненість, що зможе вибудувати конструктивні відносини з Києвом.

"Ми будемо розвивати хороші відносини з усіма партнерами з розвитку. Ми підтримуємо Україну у війні, ми їм надаємо гуманітарну допомогу, і я впевнений, що наші взаємини в період мого президентства тільки зміцніють. Зараз є тільки мілітаристські висловлювання", — сказав кандидат у президенти Молдови.

Санду у відповідь засумнівалася, чи вірить він у те, що каже, адже, за її словами, в Києві добре знають, що Стояногло — "людина Москви".

Стояногло під час дебатів також назвав себе прихильником євроінтеграції та запропонував підписати "Акт про незворотність європейського шляху Молдови".

Наступної неділі, 3 листопада, в Молдові відбудеться другий тур президентських виборів, у якому зустрінуться Мая Санду та Александр Стояногло. За результатами першого туру 20 жовтня Санду отримала 42,49% голосів, а Александр Стояногло — 25,95%.

Нагадаємо, декілька днів тому стало відомо, що поліція Молдови затримала лідера злочинного угруповання. Його підозрюють у підкупі громадян на виборах і референдумі 20 жовтня. Зловмисників повʼязують із проросійським олігархом-втікачем Іланом Шором.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.10.2024 14:35