Фото: Офіс президента

Зеленський говоритиме з Нетаньягу: ЗМІ назвали основну тему

Президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу 10 вересня проведуть телефонну розмову. Лідери держав спробують розв'язати проблеми, які накопичилися у взаєминах між країнами.

Про це повідомляє The Times of Israel.

За попередньою інформацією, ініціатором розмови був саме глава уряду Ізраїлю. Однією з головних тем розмови Зеленського та Нетаньягу буде домовленість про майбутнє паломництво хасидів до Умані.

Критика Києва Ізраїлю з приводу депортації українців

Напередодні посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук заявив, що ізраїльтянам можуть заборонити в'їзд до Умані, якщо депортація українців з країни не припиниться. До того ж не виключено, що Україна може призупинити безвізовий режим для громадян Ізраїлю. За словами Корнійчука, цей варіант уже розглядають в українському уряді. Посол звернувся до прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу з вимогою переглянути політику в'їзду щодо українців і втрутитися у це питання.

Повідомлялося, що після початку повномасштабного вторгнення Ізраїль не просто відмовлявся приймати біженців з України, а й депортував тих, хто міг претендувати на притулок у цій країні. Відомо, що торік у березні з країни депортували 12 сімей, які прибули до аеропорту Бен Гуріон. На час війни Ізраїль фактично зупинив дію безвізу для українських громадян, запровадивши електронні дозволи.

Нагадаємо, у червні Міністерство внутрішніх сил Ізраїлю ухвалило рішення про продовження терміну перебування для громадян України. Це стосується лише тих українців, які легально перебували в Ізраїлі станом на 24 лютого 2022 року, а також тих, хто в’їхав в країну пізніше. Для продовження терміну дії туристичної візи не потрібно звертатися до відділень МВС Ізраїлю. Це рішення діятиме до 31 січня 2024 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 06.09.2023 19:57