Фото: Facebook Павла Кириленка

Зеленський звільнив голову Донецької ОВА Кириленка: на яку нову посаду його планують призначити

У вівторок, 5 вересня, президент України Володимир Зеленський звільнив голову Донецької обласної військової адміністрації Павла Кириленка. Сьогодні вдень Верховна Рада проголосувала за його відставку.

Відповідний указ опубліковано на сайті президента.

"Звільнити Кириленка Павла Олександровича з посади голови Донецької обласної державної адміністрації згідно з поданою ним заявою", — йдеться у тексті указу.

На яку нову посаду можуть призначити Кириленка

Народний депутат України Олексій Гончаренко заявляв, що Кириленко має очолити Антимонопольний комітет України. Вдень 5 вересня Верховна Рада підтримала звільнення голови АМКУ Ольги Піщанської.

Що відомо про Павла Кириленка

Павло Кириленко — підполковник юстиції. Він закінчив Юридичну академію України імені Ярослава Мудрого за спеціальністю "Правознавство". З 2008 року працював у прокуратурах Донецької області, Криму та Генпрокуратурі.

2017 року Кириленка призначили військовим прокурором Ужгородського гарнізону Західного регіону України, де він працював 2 роки. 2019 року він став головою Донецької обласної державної адміністрації.

Нагадаємо, що народні депутати у вівторок, 5 вересня, звільнили з посади міністра оборони України Олексія Резнікова. Відповідне рішення підтримали 327 парламентарів. Резніков особисто прийшов на засідання Верховної Ради, де звітував про 552 дні на посаді у Міноборони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.09.2023 20:41