Фото: Telegram Володимира Зеленського

Візит Зеленського до Варшави: Дуда вручив українському лідеру знакову нагороду (відео)

Президент Володимир Зеленський у Польщі зустрівся із колегою Анджеєм Дудою. Зустріч лідерів держав проходить у Королівському замку у Варшаві.

Про це повідомив Офіс президента.

До Польщі Володимир Зеленський прибув разом із дружиною Оленою Зеленською. Також з ним прибула і українська делегація.

Польський лідер разом зі своєю дружиною вже привітали Зеленських біля президентського палацу, урочистості закінчилися. Наразі лідери проводять двосторонні перемовини.

Варто зауважити, що у Польщі Володимира Зеленського нагородили орденом Білого Орла за поглиблення відносин між Польщею та Україною, боротьбу та стійкість у захисті прав людини.

Програма візиту Зеленського до Польщі

Зазначимо, що під час зустрічі у президентському палаці Зеленський та Дуда обговорять питання безпеки, політичні теми, а також економічні та історичні питання, включно з транспортуванням українського зерна через Польщу.

Також у середу український гарант планує зустрітися з прем'єр-міністром Польщі — Матеушем Моравецьким. Сторони обговорять ситуацію на лінії фронту, двосторонні взаємини та питання безпеки в регіоні.

Володимир Зеленський запланував зустріч й з українськими біженцями, які проживають у Польщі. Вона відбудеться о 18:00 у Королівському замку.

Нагадаємо, 3 квітня стало відомо, що Україна вже отримала від Польщі першу партію винищувачів МіГ-29. Швидше за все, нашій державі передали чотири одиниці бойової техніки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.04.2023 12:40