Зеленський й Трамп провели телефонну розмову й повідомили деталі

У ніч на суботу, 20 липня, президент України Володимир Зеленський та екс-президент Сполучених Штатів Америки й чинний кандидат від Республіканської партії на майбутніх виборах у США Дональд Трамп провели телефонну розмову. Після цього у соцмережах вони обоє зробили заяви за підсумками діалогу.

Політики домовилися про особисту зустріч. Так, зокрема, Володимир Зеленський у своєму Telegram-каналі повідомив, що привітав Трампа з номінацією від Республіканської партії та засудив замах у Пенсильванії. До того ж вони домовилися "особисто обговорити кроки, які допоможуть зробити мир чесним і справді тривалим".

"Я відзначив життєву важливість двопартійної та двопалатної американської підтримки для захисту свободи й незалежності нашої держави. Україна завжди буде вдячною США за допомогу в зміцненні нашої можливості протистояти російському терору. Російські удари по наших містах і селах тривають щодня. Домовились із президентом Трампом обговорити під час особистої зустрічі, які саме кроки можуть зробити мир чесним і справді тривалим", — написав президент України.

Дональд Трамп також підсумував переговори із Володимиром Зеленським. Він назвав телефонну розмову "дуже гарною".

"Я вдячний президенту Зеленському за його звернення, тому що я як ваш наступний президент США принесу мир в усьому світі та покладу край війні, яка забрала так багато життів та спустошила незліченну кількість невинних сімей. Обидві сторони зможуть зібратися разом і домовитися про угоду, яка покладе край насильству і прокладе шлях вперед до процвітання", — написав він у соцмережах.

Нагадаємо, раніше кандидат у президенти Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп заявив про добрі відносили з російським диктатором Володимиром Путіним та висловив впевненість, що за його президентства, росіяни не наважились би на повномасштабне вторгнення до України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.07.2024 01:40