Фото: Офіс президента

Зеленський може поїхати на Генасамблею ООН до Нью-Йорка, — Bloomberg

Президент України Володимир Зеленський може полетіти до Нью-Йорка на засідання Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй. Поїздка може відбутися у вересні.

Про це повідомляє Bloomberg з посилання на власні анонімні джерела.

Відтак, інформатори видання розповіли, що у Нью-Йорку український гарант представить Формулу миру України та візьме участь в інших засіданнях і зустрічах протягом тижня роботи Генеральної асамблеї ООН. Водночас остаточні плани поїздки ще не затверджені і можуть змінитися. 

Крім того, у виданні зауважили, що Київ наполягає на проведенні саміту за мирною формулою під час роботи Генасамблеї ООН. Однак деякі союзники України не хочуть цього робити через складну логістику і вважають за краще проводити заходи в рамках запланованого тижня.

Ще один варіант, який обговорюється, — засідання Ради безпеки ООН, в якому могла б узяти участь і Росія, але остаточних рішень поки немає. Що стосується президента Росії, то співрозмовники Bloomberg не очікують його участі в тижні високого рівня ООН, вказуючи, що після видання ордера на арешт Міжнародним кримінальним судом його закордонні поїздки значно обмежені.

Нагадаємо, 29 липня видання The Wall Street Journal повідомляло, на початку серпня Саудівська Аравія планує провести мирні переговори між західними країнами, Україною та країнами, що розвиваються, включно з Індією та Бразилією. Ймовірно, перемовини відбудуться 5 і 6 серпня в Джидді.

30 липня керівник Офісу президента Андрій Єрмак підтвердив, що наступна зустріч радників із національної безпеки та політичних радників лідерів держав щодо реалізації ініціатив України з відновлення сталого та справедливого миру відбудеться незабаром у Саудівській Аравії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 31.07.2023 20:22