Фото: Офіс президента України

"Виведення найманців і дірявих корит флоту": Зеленський на Радбезі ООН розповів, що потрібно для припинення війни в Україні

Президент Володимир Зеленський на Радбезі ООН розповів сценарій для завершення війни. На думку українського лідера, він містить лише два пункти.

Про це Володимир Зеленський заявив під час виступу на Радбезі ООН.

Глава держави наголосив, що готував українську Формулу миру на основі принципів Статуту ООН та резолюцій, які були ухвалені Генеральною Асамблеєю. 

Мирний план Володимира Зеленського

  • Перше: повне виведення всіх російських військ і військових формувань, включно з Чорноморським флотом Росії або тими дірявими коритами, які від нього залишаться за час війни, а також виведення всіх найманців і квазівійськових формувань Росії з усієї суверенної території України в межах наших міжнародно визнаних кордонів 1991 року.

  • Друге: повне повернення Україні ефективного контролю над усім нашим державним кордоном і виключною економічною зоною в Чорному та Азовському морях, а також у Керченській протоці. 

"Лише виконання таких двох пунктів матиме результатом чесне, надійне й повне припинення бойових дій", — наголосив президент.  

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський 20 вересня виступив на Радбезі ООН у Нью-Йорку. Він знову закликав виключити Росію з Ради безпеки й знову розкритикував ООН за те, що Росія продовжує перебувати при владі, попри загарбницьку війну проти України. Також президент озвучив справедливий сценарій завершення війни.

Перед початком засідання посол Росії в Організації Об'єднаних Націй Василь Небензя спробував заблокувати виступ українського президента Володимира Зеленського на Раді безпеки. Представника окупантів обурило, чому українському лідерові надали слово першим. Щоправда, його різко поставив на місце головуючий засідання — прем’єр-міністр Албанії Еді Рама.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.09.2023 19:54