Фото: Офіс президента України

Зеленський найближчими днями поїде до Іспанії: ЗМІ назвали ціль візиту

Президент України Володимир Зеленський найближчим часом прибуде до Іспанії. Лідери країн підпишуть двосторонню безпекову угоду.

Про це повідомляє видання El Pais з посиланням на свої джерела.

Журналісти від урядових джерел зазначають, що візит Зеленського до Мадрида очікується "найближчими днями". Під час візиту іспанської столиці український лідер і прем’єр Іспанії Педро Санчес повинні підписати двосторонню безпекову угоду між країнами у продовження декларації "Великої сімки".

Мета безпекового договору — гарантувати Києву постійну військову підтримку в довгостроковій перспективі та слугувати мостом до того моменту, коли Київ зможе стати повноправним членом НАТО і Євросоюзу.

Це буде перший двосторонній візит Володимира Зеленського до Іспанії.

Раніше повідомлялось, що посли Європейського Союзу погодили проект двосторонньої безпекової угоди між Україною та ЄС. Це відбувається в продовження декларації G7 про "гарантії безпеки". Документ планують фіналізувати до кінця червня.

Нагадаємо, декілька днів тому під головуванням керівника Офісу президента Андрія Єрмака Україна провела четвертий раунд переговорів зі Сполученими Штатами Америки. Йдеться про підписання двосторонньої угоди про гарантії безпеки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

 
Політика, 13.05.2024 11:41