Фото: Офіс президента

Зеленський назвав ключові пріоритети України на цей рік

Ключовим пріоритетом для України цього року є проведення другого Саміту миру та максимальна взаємодія із партнерами.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський під час відеозвернення.

"Серед ключових пріоритетів року — другий Саміт миру, а отже — максимально активна робота з усіма нашими партнерами у групах щодо пунктів Формули миру і щодо спільного погляду на завершення війни. Я дякую всім у нашій, українській, дипломатичній службі, хто вже саме так працює заради пріоритетів нашої держави, і кожен, хто не дотягує до цього рівня, має вирішити, чи справді варто йому бути в системі МЗС", — наголосив гарант.

Він зазначив, що "у цей жорсткий час війни українські дипломати не можуть собі дозволити легковажити", адже їхня робота вкрай важлива для досягнення миру.

"Україну мають повністю розуміти в усіх країнах-партнерах, зокрема у Європі. Україні потрібні значно більш змістовні відносини та співпраця, ніж є зараз, із країнами Латинської Америки, із країнами Африки й Азії. Ми маємо реалізувати весь потенціал стратегічних відносин зі Сполученими Штатами. І з усіма країнами, які є ключовими для своїх регіонів, але які ще не мають стратегічних відносин з Україною, нам потрібен справді стратегічний рівень співпраці", — зауважив Зеленський.

Він додав, що дуже важливо не лише не втрачати вплив на міжнародних майданчиках, але й активніше захищати інтереси нашої держави.

"Це стосується інституцій ООН та всіх інших організацій, які можуть допомогти нам додати Україні стійкості та наблизити справедливий мир. Дійсно справедливий", — резюмував президент.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський повідомив, що до комюніке Саміту миру у Швейцарії приєдналась Республіка Панама. Географія країн, які підтримують принципи справедливого і міцного миру для України, продовжує розширюватися.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.09.2024 20:50