Володимир Зеленський під час Ставки верховного головнокомандувача. Джерело: Офіс президента

Зеленський оновив склад Ставки верховного головнокомандувача

Президент України Володимир Зеленський змінив склад Ставки верховного головнокомандувача. Замість Віктора Хоренка він ввів туди нового командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ Сергія Лупанчука.

Відповідний указ Володимир Зеленський підписав у вівторок, 7 листопада.

Тож у персональному складі Ставки верховного головнокомандувача затверджено нового командувача Сил спеціальних операцій Збройних сил України Сергія Лупанчука, призначеного 3 листопада після звільнення з цієї посади Віктора Хоренка.

Скріншот з указу президента

Скріншот з указу президента

Зазначається, що відповідний указ набирає чинності з дня опублікування.

Як відомо, 3 листопада президент Володимир Зеленський підписав указ про звільнення Віктора Хоренка з посади командувача Смл спеціальних операцій ЗСУ. На цю посаду призначили полковника Сергія Лупанчука.

У відкритих джерелах немає докладної інформації про його попередню діяльність. Український президент зазначив, що Лупанчук є досвідченим офіцером. Зеленський додав, що колишній командувач Сил спеціальних операцій генерал Віктор Хоренко продовжуватиме виконувати спеціальні завдання у складі Головного управління розвідки Міноборони.

Нагадаємо, генерал-майор Віктор Хоренко заявив 3 листопада, що про таке рішення він дізнався зі ЗМІ. За його словами, йому невідомі причини відставки, а Валерій Залужний відповідного подання не робив.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.11.2023 15:37