Фото: Офіс президента

"Бачимо завершення війни українською перемогою": Зеленський озвучив нові стратегічні завдання командувачів і влади

Президент Володимир Зеленський скликав вище військове командування у спецформаті. Говорили про забезпечення воїнів боєприпасами.

Про це йдеться у зверненні президента.

Військова допомога

За його словами, є рішення про два нових пакети оборонної підтримки — від Америки й Данії.

"Американський пакет — це, зокрема, ракети для ППО, ракети для "хаймарсів", боєприпаси, серед іншого 155 калібр… Загальний обсяг цього американського пакету — 150 мільйонів доларів. Я дякую президенту Байдену, його команді, Конгресу Сполучених Штатів і всім американцям, які цінують свободу. Дуже важливо, щоб у ворогів свободи не виникало ілюзій, ніби захист свободи може не витримати оборонного марафону", — йдеться в повідомленні.

Зеленський відзначив і данський пакет допомоги на понад 500 мільйонів доларів.

"Це й додаткова бронетехніка для наших воїнів — танки, БМП. Дрони. Снаряди для артилерії. Я дякую тобі, Даніє! Це те, що справді допомагає нам берегти життя наших людей на фронті", — сказав глава держави.

Дипломатичний фронт

Президент розповів про перемовини з премʼєр-міністром Данії Метте Фредеріксен.

"Дуже предметно — якраз про наповнення нашої подальшої оборонної співпраці, про збереження єдності у Європі та серед усіх наших партнерів і про нашу Формулу миру. Я вдячний Данії за готовність реально наближати виконання пунктів Формули. Продовжуємо готувати зустріч на Мальті щодо Формули миру — додаємо ще учасників", — сказав Зеленський.

Глава держави взяв участь у роботі Європейської ради, де були лідери країн ЄС, президент Євроради Шарль Мішель, а також президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн і президентка Європарламенту Роберта Мецола.

"Євросоюз готує кілька кроків, яких ми очікуємо. Це стосується і нових санкцій проти Росії, і нових кроків у підтримці України. Ми особливо очікуємо політичного рішення ЄС про початок переговорів щодо членства нашої держави і зі свого боку ми робимо все, щоб бути готовими", — йдеться в заяві.

Сьогодні президент підписав один із найважливіших законів на цьому шляху до початку переговорів — закон про "ПЕПів", політично значущих осіб.

"Цей закон додає сили фінансовому моніторингу життя ключових державних посадовців і народних депутатів. І його ухвалення є чітким сигналом того, наскільки серйозно Україна сприймає завдання приєднатися до Європейського Союзу та зробити роботу своїх державних інституцій справді чистою", — сказав глава держави.

Ситуація на фронті

Президент провів Військовий кабінет з вищим командуванням.

"Особливий формат роботи з командувачами, керівниками розвідки, Служби безпеки України, міністром оборони. Доповіді з кожного бойового напрямку — наші генерали Сирський, Тарнавський, Гнатов, Москальов, Содоль. Головком Залужний. Керівник ГУР Буданов і керівник зовнішньої розвідки Литвиненко. Наші стратегічні завдання. Постачання для воїнів — снаряди, техніка. Український оборонно-промисловий комплекс. Нарощуємо наші можливості та чіткіше бачимо завершення війни українською перемогою", — заявив Зеленський.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський звернувся до мешканців окупованих територій Криму та Севастополя. Він наголосив, що Україна нікого не залишить Російській Федерації та всіма засобами переможе у війні. Також президент зазначив, що Україна поверне свою територію та своїх громадян.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.10.2023 22:37