Фото: сайт президента

Зеленський підбив підсумки сьогоднішнього "Рамштайну": на чому акцентував президент

У своєму традиційному відеозверненні президент Володимир Зеленський підбив підсумки 17-го засідання у форматі "Рамштайн". Він, зокрема, повідомив про серйозні кроки союзників щодо зміцнення української протиповітряної оборони.

Текст звернення з'явився на сайті президента. За словами Зеленського, українська армія отримає боєприпаси, додаткові системи ППО та радіоелектронної боротьби.

"Є й нові пакети підтримки України — наших воїнів. Це стосується і снарядів та ракет, і РЕБ та дронів, і нових потужностей для нашої ППО. Створена й відповідна коаліція — коаліція розвитку ППО. Лідерами в її організації є Німеччина та Франція", — сказав президент.

Зеленський також висловив подяку кожній країні, яка дає можливість українським містам і селам бути більш захищеними від російських ударів.

"Поки не все можна розповідати публічно, але український повітряний щит стає сильнішим буквально щомісяця. Найближчим часом очікую звіту міністра оборони Умєрова за результатами цього "Рамштайну", — додав глава держави.

Нагадаємо, 22 листопада стартувало засідання контактної групи з оборони України у форматі "Рамштайн". Його учасники надіслали російському диктатору Володимиру Путіну чіткий сигнал.

Також у середу Німеччина оновила список військової допомоги, яку передала Україні. До нового пакету увійшли бойові броньовані машини, тягачі та артилерійські снаряди.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.11.2023 21:49