Фото: Офіс президента

Зеленський підписав закон, який забороняє імпорт книжок з Росії та Білорусі

Президент Володимир Зеленський підписав закон, який забороняє ввезення та розповсюдження книжок з Росії та Білорусі. Глава держави зазначив, що вважає закон правильним. 

Про це повідомив президент Зеленський у Telegram. 

Гарант підписав закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо встановлення обмежень на ввезення та розповсюдження видавничої продукції, що стосується держави-агресора, Республіки Білорусь, тимчасово окупованої території України". Документ забороняє імпорт і розповсюдження видавничої продукції з Росії та Білорусі, передбачає видання книг в Україні мовою оригіналу або в перекладі на українську мову, мови ЄС чи корінних народів України, перекриває можливості ввезення видань антиукраїнського змісту.

"Вважаю закон правильним. Текст закону був надісланий інституціям ЄС для додаткової оцінки того, чи можуть окремі норми вплинути на виконання зобов’язань у частині захисту прав меншин, зокрема мовних, у контексті рекомендації Висновку Європейської комісії щодо заявки України на членство в ЄС", — йдеться в повідомленні.

Депутати Верховної Ради підтримали закон ще в червні 2022 року, але президент затягував з підписов, бо його ухвалення може ускладнити переговори про вступ до ЄС. 

Нагадаємо, президент Зеленський заявив, що українська розвідка отримала інформацію про те, що Росія розглядає сценарій терористичного акту з викидом радіації на Запорізькій атомній станції. Окупанти все підготували для цього. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Політика, 22.06.2023 14:45