Фото: Офіс президента

Зеленський попередив Макрона про підготовку провокацій на Запорізькій АЕС з боку Росії

У вівторок, 4 липня, президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову із президентом Франції Еммануелем Макроном. Лідери обговорили актуальну ситуацію на фронті та можливі провокації Росії на Запорізькій атомній електростанції.

Про це повідомила прес-служба Офісу президента.

Зазначається, президент України попередив французького колегу про підготовку російськими окупаційними військами небезпечних провокацій на Запорізькій АЕС. Лідери двох держав домовилися разом із МАГАТЕ тримати ситуацію на ЗАЕС під пильним контролем.

"Співрозмовники обговорили виконання попередніх оборонних домовленостей, а також погодили нові. Володимир Зеленський, серед іншого, подякував за передачу великої партії броньованих машин, зокрема дуже потрібного санітарно-евакуаційного транспорту, додаткових легких танків, а також систем ППО", — зазначили в ОП.

Крім того, лідери докладно проговорили актуальну ситуацію на фронті й перебіг подій усередині Росії. Також сторони обговорили очікування від Вільнюського саміту НАТО й надання Україні гарантій безпеки на шляху до Альянсу.

"Після дій Пригожина весь світ побачив, що у Росії немає простору для маневрів на полі бою. А для нас, навпаки, відкривається вікно можливостей. Треба діяти рішуче і військово, і політично. Тому дуже важливо, щоб саміт у Вільнюсі був результативним", — наголосив глава держави.

Нагадаємо, 4 липня президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом. Гарант подякував Єнсу Столтенбергу за постійні особисті зусилля щодо підтримки євроатлантичних прагнень України. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.07.2023 23:57