Зеленський повідомив про спеціальне засідання Ставки: говорили про контрнаступ

Президент Володимир Зеленський повідомив про нове засідання Ставки. Обговорили все, що стосується контрнаступу.

Про це у Telegram повідомив глава держави. Зеленський зазначив, що сьогоднішня Ставка відбулася у спеціальному форматі.

"Найвужче коло людей і максимальна увага до єдиної теми — нашого наступу. Глибокий аналіз поточної ситуації, планування майбутніх кроків, забезпечення військ усім необхідним, аналіз дій ворога", — йдеться в повідомленні президента.

За словами глави держави, з доповідями виступали головком Валерій Залужний, командувачі Олександр Сирський і Олександр Тарнавський, начальник ГУР Кирило Буданов.

Контрнаступ ЗСУ

Контрнаступ Збройних сил України на фронті успішно просувається. Нашим військовим вдалося прорвати першу лінію оборони російської окупаційної армії на деяких ділянках Півдня.

Сили оборони зайшли на першу лінію окупантів. Ця лінія дуже складна,  адже на цьому напрямку високий рівень мінування полів та інженерних загороджень росіян. Рух уповільнений мінними загородженнями та нестачею в українських захисників авіації. 

Водночас на полі бою з'являється дедалі більше підготовлених росіян. Війська РФ кидають  резерви з другої лінії оборони, зокрема морських піхотинців, десантників та спецпризначенців.

Нагадаємо, у Генштабі повідомили, що Сили оборони продовжують контрнаступальну операцію на фронті. Вони тиснуть на загарбників на Бахмутському, Мелітопольському та Бердянському напрямках, натомість ворог намагається прорвати оборону ЗСУ на Сході. За його словами, українські захисники мають успіх у напрямку Урожайного, Приютного та Вербового у Запорізькій області. Тут вони закріплюються на досягнутих рубежах. Тим часом армія РФ намагається наступати на Донеччині. Зокрема, у районі Новокалинового, Авдіївки, Сєверного, Мар'їнки, Новомихайлівки та Старомайорського, яке нещодавно звільнили ЗСУ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.08.2023 13:29