Фото: Офіс президента

Зеленський пояснив, чому війна в Ізраїлі вигідна Росії

Президент Володимир Зеленський відреагував на заяви, що бойові дії Ізраїлю змістили в світі фокус уваги з України. Глава держави заявив, що готовий подолати цей виклик.

Про це президент сказав на прес-конференції у Києві. За його словами, війна на Близькому Сході зміщує фокус уваги.

"Я вважаю, що це одна із цілей Російської Федерації, зараз розуміючи, що фокус на Україну буде зменшений. Це факт. Ми бачимо це по результатах. Але все в наших силах. Ми вже були у складних ситуаціях. Ми були вже у дуже складних ситуаціях, коли фокусу на Україні майже не було. Він був від медіа, а не лідерів світу. Але ми змогли вийти з цієї ситуації. Тому я абсолютно впевнений: ми подолаємо цей виклик", — відзначив президент.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський відреагував на чутки про схиляння іноземними партнерами України до мирних переговорів з Росією. Глава держави різко відкинув таку можливість. Президент нагадав, що чутки з приводу того, що нібито ЄС та США тисне на Україну про перемовини з РФ з'являються постійно.

Також Зеленський наголосив, що ситуація на фронті не є патовою. Він наголосив, що в ситуації, яка зараз склалася, ми не маємо права опускати руки. Журналісти попросили українського президента прокоментувати статтю, в якій цитували головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.11.2023 21:25