Фото: Офіс президента

Зеленський прибув до Норвегії з неанонсованим візитом

У середу, 13 грудня, президент України Володимир Зеленський прибув до Норвегії з неанонсованим візитом.

Про це повідомила прес-служба уряду Норвегії.

Зазначається, що у ході візиту український гарант проведе перемовини із прем’єр-міністром Норвегії Йонасом Гаром Стере.

"Я радий мати можливість вітати Володимира Зеленського в Норвегії. Сподіваюся на наші конструктивні переговори. Норвегія продовжуватиме підтримувати боротьбу України за самозахист. Ми надаємо цільову, довгострокову підтримку, щоб допомогти Україні в її боротьбі за свободу та демократію. Зусилля України також є важливими для забезпечення свободи та безпеки тут, у Норвегії", — наголосив норвезький прем'єр.

Український гарант також відвідає саміт Північних країн, який відбудеться сьогодні в Осло. Серед головних тем — спільна робота у галузі оборони та безпеки.

Нагадаємо, Володимир Зеленський 12 грудня перебував із робочим візитом у США, де провів низку важливих переговорів, зокрема, і з американським лідером Джо Байденом. Український гарант розповів про військові цілі нашої держави на 2024 рік.

Водночас Джо Байден на спільній прес-конференції у Вашингтоні із Володимиром Зеленським зазначив, що у Конгресі є двопартійна підтримка України, тому він готовий піти на компроміс щодо питання фінансування кордону, адже "саме так працює демократія". Водночас президент України на запитання, чи готова Україна віддати частину своїх територій Росії, сказав, що ця ідея — "абсолютне божевілля".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.12.2023 10:37