Скріншот з відео

Байден: Я не відмовлюся від підтримки України і готовий до компромісу з Конгресом

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден у вівторок, 12 грудня, на спільній прес-конференції у Вашингтоні за підсумками закритої зустрічі з українським лідером Володимиром Зеленським заявив, що не відмовиться від підтримки України, "оскільки вона є важливою для всього світу".

Очільник США зазначив, що у Конгресі є двопартійна підтримка України, тому він готовий піти на компроміс щодо питання фінансування кордону, адже "саме так працює демократія". Раніше про цей компроміс писали західні ЗМІ.

"Я готовий до цього. Тримати в заручних допомогу Україні це не правильно", — сказав Байден.

Він також зазначив, що американський народ буде пишатися цією підтримкою. Але без додаткових асигнувань, "ми не дамо можливість українцям реагувати на виклики".

"Ми маємо чітко розуміти, що те, що відбувається, неправильно, Росія святкує, що республіканці заблокували допомогу Україні. А російський телеведучий сказав "молодці республіканці", — обурився Байден.

Зазначимо, що під час цієї ж зустрічі Джо Байден оголосив про новий пакет військової допомоги для України на 200 мільйонів доларів. За словами американського президента, ці кошти надійдуть швидко.

Нагадаємо, що законопроект, який передбачав фінансування допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню на суму близько 106 мільярдів доларів, 6 грудня не був схвалений Сенатом США через вимоги республіканців щодо більш жорсткої міграційної політики. Республіканці вимагають скорочення кількості мігрантів, які намагаються нелегально перетнути кордон США. ЗМІ з посиланням на джерела у Білому домі писали, що Байден готовий піти на значні поступки у питанні безпеки кордонів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.12.2023 00:57