Володимир Зеленський і Джо Байден. Фото: Офіс президента України

Три військові цілі на 2024 рік: про що розповів Зеленський Байдену

Україна 2024 року хоче досягнути трьох військових цілей: просунутися вперед у Чорному морі, позбавити окупантів переваги у повітрі та зірвати їх наступальні операції.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час розмови з президентом Сполучених Штатів Америки Джо Байденом.

Український лідер наголосив, що українські військові вже просуваються вперед і цього року змогли фактично перемогти Росію у Чорному морі. Залишки флоту окупантів сховали у віддалених бухтах.

Зеленський додав, що на цьому тлі Україна створила експортний коридор у Чорному морі, який сприяє зростанню економіки країни та глобальної продовольчої стабільності. За словами українського президента, Україна рухається у правильному напрямку, і він хоче обговорити з Байденом, як зміцнити такий рух.

"Особливо посилення нашої протиповітряної оборони та здатності знищувати логістику Росії. Інші наші цілі на 2024 рік зрозумілі — позбавити Росію переваги в повітрі та зірвати її наступальні операції. Це реально", — наголосив Зеленський.

Під час цієї ж зустрічі Джо Байден оголосив про новий пакет військової допомоги для України на 200 мільйонів доларів. За словами американського президента, ці кошти надійдуть швидко.

Видання The New York Times повідомило, що, сидячи поруч із Зеленським в Овальному кабінеті, Байден відкрив свою зустріч словами "ми стоїмо на справжньому переломі історії". Американський президент додав, що Конгресу необхідно ухвалити додаткові кошти, щоби надати більше допомоги Україні.

Нагадаємо, що сьогодні ж в межах робочого візиту до Сполучених Штатів Америки президент України Володимир Зеленський провів у Конгресі США зустріч із лідерами Демократичної та Республіканської партій у Сенаті, відповідно, Чаком Шумером, Мітчем Макконнеллом і сенаторами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.12.2023 23:33