Виступ Володимира Зеленського в Конгресі США. Джерело: Telegram-канал Володимира Зеленського

"Дружня відверта зустріч": Зеленський повідомив, про що розповідав сенаторам у Конгресі США (фото)

У вівторок, 12 грудня, в межах робочого візиту до Сполучених Штатів Америки президент України Володимир Зеленський провів у Конгресі США зустріч із лідерами Демократичної та Республіканської партій у Сенаті, відповідно, Чаком Шумером, Мітчем Макконнеллом і сенаторами.

Про це повідомили Telegram-канали Офісу президента та Володимира Зеленського.

"Дружня відверта зустріч у Сенаті США, яка є важливим підтвердженням підтримки України в боротьбі за незалежність, свободу та демократію", — наголосив український президент.

Він додав, що розповів сенаторам про актуальну безпекову й економічну ситуацію в Україні, важливість збереження життєво необхідної американської підтримки. Також президент України відповів на запитання, які цікавили присутніх.

"Дякую лідеру Демократичної партії в Сенаті Чаку Шумеру та лідеру Республіканської партії в Сенаті Мітчу Макконнеллу за консолідацію двопартійної підтримки нашої держави й людей", — підсумував Володимир Зеленський.

Після цього очільник української держави має зустрітися зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном.

Крім того, у вівторок у Зеленського заплановані переговори з президентом США Джо Байденом у Білому домі. Спільна прес-конференція відбудеться 23:15 за київським часом

Варто додати, що 11 грудня президент України зустрівся з головою Пентагону Ллойдом Остіном і генералом Чарльзом Брауном. Вони обговорили виклики для глобальної безпеки, розвиток подій на фронті та подальшу українсько-американську співпрацю у сфері оборони. Після цього Зеленський виступив у Національному університеті оборони США.

Нагадаємо, сьогодні ж радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван зазначав, що відмова Сполучених Штатів Америки від продовження фінансової підтримки України послабить її здатність захистити себе від агресії Російської Федерації. І це матиме вплив на весь усталений світовий порядок.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 12.12.2023 19:20